Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Πώς επιλέγω ένα σωστό αντηλιακό?Τι είναι το SPF? Και τι αντηλιακά αγόρασα φέτος?

Το μαύρισμα προσδίδει στο δέρμα λάμψη ομοιομορφία και κομψότητα,λογικό είναι λοιπόν να θέλουμε να μαυρίσουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες!Πως όμως επιλέγω το σωστό αντηλιακό έτσι ώστε και να μαυρίσω με διάρκεια,αλλά παράλληλα να είμαι προστατευμένη?
Αρχικά, υπάρχουν δύο είδη ηλιακής ακτινοβολίας. Η UV A, η οποία δημιουργεί ρυτίδες και γήρανση του δέρματος επειδή επιδρά στα κύτταρα που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο και η UV B η οποία προκαλεί εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.Η σωστή επιλογή αντηλιακού γίνεται με βάση το δείκτη SPF που συμβολίζει το βαθμό προστασίας κάθε προϊόντος απέναντι στις UV B υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Σημαντικό βέβαια είναι η συνάρτηση του δείκτη με τον τύπο του δέρματος μας καθώς και το χρόνο που θα περάσουμε στον ήλιο.Θα πρέπει να προσέχουμε για την έγκαιρη εφαρμογή του 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο καθώς και την ανανέωσή του κάθε 4 ώρες.
Να σας πω ότι εγώ αγόρασα αρκετά αντηλιακά διότι αυτό βοηθά στη διατήρηση του χρώματος! 

Για το πρόσωπο : 1) Sun screen 30 spf face foundation από τη frezyderm( έχω κάνει και προηγούμενο post με αναλυτική περιγραφή) Το χρησιμοποιώ κυρίως για μακιγιάζ τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και έχει κάλυψη και προστασία.
                            2) L'oreal paris sublime sun Cellular Protect spf 50+ με 6 δράσεις ενάντια στις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου!( αγαπημένο για την παραλία αφού σε προστατεύει πάρα πολύ είναι μη λιπαρό και έχει εξαιρετική μυρωδιά) 


Για το σώμα :     1) Garnier ambre solaire 30 spf και αυτό μη λιπαρό  με ευχάριστη μυρωδιά ( Το χρησιμοποιώ στα πρώτα μπάνια μέχρι να πάρω το πρώτο μαύρισμα)
                           2)Carroten protect and moisturize 30 spf (το βάζω εναλλάξ με το πάνω)


Λάδι :                 1)L'oreal paris sublime sun 15 spf  λάδι για μυθικό μαύρισμα( είναι υπέροχο γιατί μαυρίζεις εύκολα και έχει ωραία αίσθηση στο δέρμα)
                           2)Carroten summer dreams  χωρίς spf για γρήγορο μαύρισμα με μυρωδιά εξωτική καρύδα. 

Καλές βουτιές <3 <3 <3
Follow my blog with Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακολούθησε μας στη νέα μας σελίδα στο INSTAGRAM!

Γεια σας φίλες μας,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε δυο αδερφές οι οποίες διαχειριζόμαστε πλέον το blog αλλά κυρίως το προφίλ στο ...